Форум "Дни на кариерата" срещна русенски студенти и работодатели от региона

15:04, 14 апр 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Множество студенти изпълниха аула 2.101, в която състоя традиционната среща между абсолвентите на факултет „Бизнес и мениджмънт“ и представители на публичния и частния сектор. Срещата е част от заключителния етап от традиционния форум "Дни на кариерата 2016". Информация за събитието съобщава прес центърът на учебното заведение. 

От името на Ректорското ръководство на Русенския университет участниците и организаторите бяха поздравени от проф. д-р Пламен Даскалов, зам.-ректор по Развитие на качеството и продължаващо обучение. Поздравления поднесоха и зам. областния управител, Станимир Станчев и от зам.-кмета по европейско развитие на Община Русе, д-р Страхил Карапчански. 

Домакините са информирали работодателите за специалностите, по които се извършва обучение във факултета. Даниела Йорданова  е представила издадения от звеното Алманах на завършващите през 2016 година студенти. Първият брой на Алманаха излиза през 2009 година, като целта на ръководния екип на факултета е да помогнат на завършващите студенти да намерят своите работодатели, а предприемачите и хората от публичния сектор – да открият най-подходящите служители за своите организации. 

Направени са били о презентации на присъстващите работодатели и дискусия на тема „Възможности за реализация на студентите“. 

Работните срещи между студенти работодатели са били завършек на събитието, но и организатори и участници са изразили надежда, че тези срещи ще бъдат началото на множество професионални кариери за абсолвентите от Факултет "Бизнес и мениджмънт".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама