Утре ден на отворените врати в Административния съд на София

15:07, 14 апр 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в София (АССГ) отваря врати на 15 април за всички, които искат да научат повече за дейността му. Това съобщават от пресцентърът на съда. По този начин от институцията ще отбележат празникът на юриста, който се чества на 16 април, когато е приета и Търновската конституция.

Специално поканени на събитието са студентите на Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), студентите от специалността „Информационни технологии в съдебната администрация“ на Университета по библиотекознание (Уни БИТ) и ученици от столично езиково училище.

Ръководството на съда ще запознае посетителите с историята на АССГ и принципите, на които той функционира, с видовете спорове, които се разглеждат от съда, движението на делата. Съдии и ръководители на звена в администрацията ще им разкажат за организацията на работата в най-големия първоинстанционен административен съд.

Гостите на институцията ще имат шанс да разгледат сградата, да присъстват на съдебно заседание и да зададат въпроси на магистратите и на служителите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама