13 хил. чифта ръкавици и 10 хил. броя чували са раздадени за пролетното почистване на Шумен

15:49, 14 апр 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Чист, красив, Шумен“ е мотото на кампанията, която община Шумен организира за пролетното почистване на града.

Близо 13 000 ръкавици и над 10 000 чувала са раздадени до момента, разпространени са над 5 000 флаера с покана към гражданите, фирмите и институциите да се включат в инициативата.

Общинската администрация също ще участва в почистването на града. В събота, на 16 април служителите от различните дирекции и отдели ще чистят в районите на пожарната – чешмата “Фатмаджика”, Информационния център на паметника “Създатели на българската държава”, ул. “Студентска” – до студентските общежития, кв. “Б. Българанов” – до старата дивизионна болница, бул. “Мадара” – до “Фикосота”, ул. “Софийско шосе” – от кръстовището до магазин СВА до хиподрума. Служителите от областната администрация на Шумен също са поискали работни материали и ще почистват района около зала „Младост“.

Общинските предприятия са направили разпределение на служителите си, които ще се включат в почистването. Работниците от “Паркинги, гаражи и благоустройство” ще почистват бул. “Симеон Велики” от ул. “Дедеагач” до изхода за “Алкомет”. От ОП “Обреден дом” са поели ангажимента да изчистят боклуците от мотостадиона до гробищния парк. Улица “Ришки проход” и районът на градския басейн са задължение на “Общински жилища и имоти”, улица “Тича” по пътя за ловната хижа – на ОП “Охранителна дейност”. Служителите от туристическото предприятие ще почистват по “Владайско въстание” до дивизията, а работещите в медийния център ще почистват района от Летния театър до ВиК.

35 домоуправители на жилищни блокове и кооперации са получили чували и ръкавици и ще чистят междублоковите пространства. Над 240 души за заявили желание до момента да участват в почистването на 16 април. Всички читалища, училища, детски градини, градската библиотека, историческият музей, образователният инспекторат, детският комплекс, школата по изкуствата, пенсионерски клубове и още много обществени организации ще се включат в акцията. Кметовете на селата в общината също са направили необходимата организация и са получили нужните работни материали.

Мобилна група ще доставя на място чували и ръкавици и на 16 април включително, ако има повече хора от предварително обявения брой. Заявките се подават на дежурния телефон в сградата на общината 0/54 857 746. 

Припомняме, че пунктове за раздаване на ръкавици и чували до обяд в съботния ден ще има на паркинга в Градската градина, пред сградата на общината, на паркинга до магазин БулМаг в кв. „Тракия“ и на обръщача в кв. „Боян Българанов“ до 24-та детска градина.

От общинската администрация напомнят, че събраните в чували отпадъци трябва да бъдат оставени в непосредствена близост до контейнерите за смет. Ако наблизо няма контейнери, чувалите трябва да бъдат изнесени край пътя. Гражданите да съобщят на посочения телефон в общината за мястото, където са оставени отпадъците, за да могат общинските предприятия да ги транспортират до депото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама