“Съдиха” момиче за сбиване в дискотека в Търговище

15:55, 14 апр 16 25 691 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Съдиха” 18 годишно момиче за сбиване в дискотека в Търговище. Виргиния Андреевич беше обвинена в това, че при скандал в нощното заведение е посегнала на своя съученичка и е счупила крака й.

Случаят е реален, но днес по него беше пресъздаден съдебен процес от ученици. Младежите влязоха в ролите на магистрати и направиха възстановка на истинско дело. Това стана днес, по време на обявения от Окръжен съд Търговище Ден на отворените врати. Събитието беше инициирано от учениците от Х г клас във от II-ро СОУ „Професор Никола Маринов“, с ръководител Здравка Радева. В подготовката на съдебния процес участваха съдиите Бисера Максимова и Ангелина Николова.

„Инициативата идва от самите ученици и това ни радва особено много. Приемаме, че младите хора имат интерес да научат как функционира съдебната система, за което винаги сме готови да съдействаме.“ – каза съдия Максимова, която запозна гостите в залата със структурата и функциите на съда.

Учениците влязоха в ролите на съдии, прокурори, адвокати, свидетели и подсъдима. Съдебният състав издаде оправдателна присъда.

Инициативата за деня на отворените врати е традиционна и е свързана с отбелязване на Деня на Конституцията и юриста – 16 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама