EVN България въвежда еднократна промяна в сроковете за плащане на фактурите

16:07, 14 апр 16 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Промяната към новия график ще се състои през периода с най-ниска консумация май – юни 2016 г. Всяка от фактурите ще бъде на база реален отчетен период, не по-дълъг от 31 дни. Графикът  за отчитане не се променя.

За част от клиентите на EVN България това означава еднократно излизане по-рано на каса на фактурата им през месец май, а за други през месец юни. В резултат част от клиентите ще имат за плащане две фактури през месец май 2016 г., а другите през юни 2016 г. Общият брой фактури за годината остава 12. Всяка от фактурите ще бъде на база реален отчет за реално консумирана електроенергия за конкретно посочен отчетен период, не по-дълъг от 31 дни. Няма да има клиенти с удължен срок на отчитане поради промяната, като сроковете на отчитане остават непроменени.

Новите срокове за фактуриране и плащане ще бъдат в 4 периода в месеца съобразно календарните седмици за отчитане. С това заплащането на енергията ще става в по-кратък срок след нейното отчитане, вместо месец по-късно както е в момента. Промяната ще улесни процесите по смяна на доставчик, обмена на данни и движението на паричните потоци между всички участници на свободния пазар.

Избраният период за преминаване към новия график е с най-ниска консумация и размер на фактури през годината, така че да се минимизират неудобствата за клиентите. По време на преходния период EVN България няма да начислява лихви за забавено плащане за издадените фактури през май и юни. Процесът на изключване поради просрочие също ще бъде организиран по начин, който да не доведе до неудобства за клиентите по време на промяната.

В тази връзка информация за новите срокове ще бъде поставена в касовите салони на „Български пощи“, в EVN Офиси, във всяка една фактура, както и на интернет страницата на дружеството.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама