Утвърдиха носителите на “Наградата на Шумен” за образование и наука

16:09, 14 апр 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянната комисия по “Образование” към местния парламент утвърди днес носителите на “Наградата на Шумен” в системата на образованието и науката за успехи и постижения през 2015 г.

Това стана на извънредно заседание, на което присъстваха шестима от общо седмината членове на комисията. Поради професионални ангажименти отсъстваше доц. Бисерка Йовчева. Тя бе представила писмено становище, което обаче не бе зачетено при броенето на гласовете.

Така след таен вот членовете на образователната комисия определиха Валентин Борисов от ПМГ “Нанчо Попович” за носител на престижното отличие в категорията “Ученик на годината в хуманитарната и природоматематическата област”.

Александрина Михайлова, възпитаничка на Обединената школа по изкуствата в града, взе наградата за “Ученик на годината в областта на изкуствата и спорта”.

Наградата за “Учител на годината в системата на предучилищното образование” е за Красимира Колева педагог от ЦДГ № 25 “Братя Грим”.

Преподавателят Стоян Митев от ІІ ОУ “Д-р Петър Берон” взе “Наградата на Шумен” в категорията “Учител на годината в сферата на природните, математическите и техническите науки”.

Отличието за “Учител на годината в сферата на хуманитарните науки” отиде при Емилия Божилова от СОУ “Сава Доброплодни”.

Надежда Минчева е тазгодишният носител на приза за “Директор на детска градина”.

В системата на висшето образование наградата за преподавател в сферата на природните, математическите и техническите науки бе присъдена на проф. Цветислава Игнатова – Иванова от Шуменския университет. В категорията за принос в хуманитарните и педагогически науки отиде при доц. Стела Дончева – директор на местния филиал на Националния археологически институт с музей към БАН.

Колективът на ОДЗ “Щурче” стана носител на колективната награда в системата на предучилищното образование. Преподавателите от НУ “Княз Борис І” спечелиха “Наградата на Шумен” в категорията за екип в системата на училищното и извънучилищно образование.

Мениджърът по маркетинг и продажби във фирма “Херти-М” Константин Крумов бе отличен в категорията “Физическо лице”.

Вотът на членовете на образователната комисия съвпадна изцяло с номинациите, гласувани от експертната комисия, която заседава преди близо месец.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама