“Нова телевизия” със Златен скункс от “Господарите” заради карикатурите

16:16, 14 апр 16 25 618 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Господари на ефира” са връчили “Златен скункс” на “Нова телевизия” заради случая със свалените карикатури на Чавдар Николов. Това съобщиха от предаването. Записът ще бъде излъчен тази вечер.

Статуетката е получила членът на борда на директорите Силва Зурлева.

Междувременно от медията разпространиха позиция на главния изпълнителен директор на “Нова Броукастинг Груп” Дидие Щосел, в която той се извинява, но не твърди изрично, че решението не е взето под натиск.

София Topnovini.bg публикува позицията без редакторска намеса:

„Бих искал да се извиня на нашите зрители, служители, както и на Чавдар Николов за начина, по който управлявах случая с договора за неговите карикатури. Като чужденец, и съм напълно наясно, че това не е извинение, аз прецених грешно начина, по който моето решение ще бъде разбрано, както и за интерпретациите, които ще провокира. Техническите грешки, които се случиха междувременно, само засилиха създаденото впечатление.

Още веднъж поднасям извиненията си и поемам цялата отговорност.

През последните три години изградихме Новините на Нова, като лидер в България и ценности като независимост, обективност и професионализъм са в нашето ДНК. Нашите журналисти ще продължат да следват именно тези ценности и в бъдеще”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама