Ахтопол в трескава подготовка за „Странджа без ограничения“

16:25, 14 апр 16 / Любопитно 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко дни преди дългоочакваната дата 16 април на второто издание на спортно-туристическия празник „Странджа без ограничения“, в морския град Ахтопол кипи трескава подготовка. Трасетата за бягане и колоездене са почти напълно маркирани, разпределени са конкретните задачи между организаторите, инструктират се доброволците, подготвя се районът на старт/финала, информираха от Община Царево.

Събитието е част от кампанията на сдружение „Зелена Странджа“ за по-широко представяне на възможностите за туризъм, спорт, отдих и развлечения в Странджа планина и се организира съвместно с Община Царево.

В рамките на двата почивни дни 16 и 17 април са предвидени предизвикателства и развлечения сред природата за любители на спорта и туризма от различни възрасти и с различни възможности. В съботния ден по-екстремно ориентираните ще предпочетат да преминат с колело или да пробягат специално избраното 30-километрово трасе по горски пътища през неповторимата странджанска гора, красивата река Велека и живописния морски бряг. Други ще изберат по-краткия 9-километров маршрут за бягане, а трети ще се насладят на приятна 10-километрова разходка по морския бряг до устието на река Велека и обратно.

На 16-ти април ще има още една допълнителна атракция – разходка с лодка в залива на гр. Ахтопол.

В неделя ще се повтори пешеходният преход по същия маршрут за тези, които не са успели да се включат предния ден. Каяците също ще бъдат на разположение и през двата дни.

Предвидени са специални награди. За първо място в бягането на 30 км – ваучер за уикенд за двама в хотел в Ахтопол;  за първо място в бягането на 9 км – ваучер за уикенд за двама в хотел и бутилка вино; за първо място в колоезденето на 30 км – автобагажник за 3 бр. велосипеди.

Предметни награди са предвидени за победителите в спортните дисциплини до трето място, мъже и жени от Община Царево. Ще има и томбола с призове между всички участници в спортните дисциплини и пешеходния преход на 16 април.

Всички участници в празника „Странджа без ограничения“ ще получат специално изработени гравирани дървени медали и бъфчета (кърпи/шалчета) за глава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама