Обявяват над 700 работни места в Бургаско

16:55, 14 апр 16 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Очаква се да бъдат обявени над 700 работни места в Бургас и региона”, заяви Валентина Георгиева, изпълнителен директор на Агенцията по заетостта по повод днешната трудова борса, която се проведе във Флората. Тя се състоя под мотото „Нека говорим за работни места”. В нея се включиха 48 работодатели.

„Днешната трудова борса се провежда с акцент върху заетостта в туризма”, обясни Пенка Кирилова, директор на Регионалната структура на агенцията по заетостта.

На борсата са поканени студенти и завършващите 12-ти клас в Гимназията по туризъм. Кирилова обясни, че се търсят готвачи, помощник-готвачи, камериерки, пиколо, барман-сервитьори и всички други професии, свързани с туризма.

По думите на Николай Ханджиев, управител на една от фирмите-участници, в техния хотелски комплекс за помощник-готвачи и говачи са предвидени заплати от 700 - 800 лева, за администратори – 500 лв., за I.T.-специалисти – 700 лв. За служителите е осигурен транспорт и храна два пъти на ден.

На откриването на борсата присъства и зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян, който пожела успех на участниците. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама