Представят „Спасителят" пред шуменските ученици

17:26, 14 апр 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безплатно представление за учениците от 8 до 11 клас от шуменските училища организират от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Градският ученически парламент в Шумен. Това съобщиха от пресслужбата на Общината.

Спектакълът „Спасителят" от Валентин Балабанов на театралната формация „Улична банда" ще бъде представен в петък от 17.00ч. в Общинския младежки дом. В него участват актьорите Ивайло Захариев, Вера Среброва, Сребрина Христофорова и Валентин Балабанов.

Представлението е насочено преди всичко към младежката аудитория и не е само театрален факт, то е създадено и с педагогическа цел. В него е разказана историята на едно 18-годишно момиче, попаднало сред наркомани от желание да опита, за да не е по-различно от другите. Спектакълът показва и безскрупулността на наркопласьорите, за които чуждият живот няма стойност, а трагедията на главната героиня и на такива като нея са само средство за получаване на нови доходи. Дори любовта и приятелството на случайно попадналия в ситуацията Спас, не са в състояние да я измъкнат от лапите на наркомафията.

В края на представлението ще се проведе среща с участието на Ивайло Захариев, в която актьорът ще сподели своята лична история в опита си с наркотиците. Той ще разговаря с младите зрители за отношението им към наркотиците, за последствията от употребата и за начините да кажеш "Нe".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама