„Геополитическата обстановка“ отложи правилата за къмпингуване

17:52, 14 апр 16 / Политика 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Промените в Закона за туризма, с които трябваше да бъде определено къде може да има диво къмпингуване, ще се отложат, заради „геополитическата обстановка“. Това стана ясно от изказване на министъра на туризма Николина Ангелкова във Велико Търново, цитирано от "Фокус".

"Предвид геополитическата ситуация в момента Министерството на туризма обмисля законопроектът за изменението на Закона на туризма да се раздели на две", заяви Ангелкова. Тя обясни, че първо ще се бъде внесена поправка, свързана с изграждането на онлайн връзка между хотелите, Националната агенция за приходите и МВР. Едва след това ще бъдат внесени останалите промени, свързани с регламентиране на къмпингуването.

Министърът заяви, че след срещата на работната група по казуса с къмпингуването от 16 март досега са получени повече от 622 предложения, голяма част от които се повтарят и предстои тяхното обобщаване.

Парламентът прие поправки в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с които бе отменена предизвикалата протести забрана за разпъване на палатки на плажа. Депутатите обаче прехвърлиха на министерството на туризма отговорността да уреди регулацията за дивото къмпингуване с промени в Закона на туризма.

Ангелкова допълни, че друга част от промените в закона са свързани с правомощията на общините и начина, по който се харчат събираните от туристическия данък средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама