Кран падна върху бензиностанция, две жени и мъж пострадаха (обновена)

19:08, 14 апр 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две жени и един мъж пострадаха, след като строителен кран падна върху бензиностанция при „София Ленд” в столицата, съобщиха от МВР. Те са откарани в спешното отделение на болница "Токуда". От болницата не казват какво е състоянието на пострадалите, съобщи БНР.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 18.30 часа. На място веднага са изпратени екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ. Няма теч на гориво, допълват от МВР. Очаква се кранът да бъде укрепен и преместен в следващите дни.

"Инцидентът е в резултат на моментна техническа неизправност в края на работния ден", каза управителят на фирмата, която е главен изпълнител на строежа, Иво Диков. Не става въпрос за неизрядна строителна дейност, а за моментна неизправност на съоръжението, уточни той. По думите му в края на работния ден кранът е бил натоварен с последния си товар, но съоръжението е дало на късо и товарът се е изместил в най-крайната точка с най-малко товароподемност.

Според първоначалната информация в крана не е имало човек. След това стана ясно, че машината е управлявана от кранист, който е от пострадалите, а не дистанционно. Кранът е паднал върху козирката на бензиностанцията, която се е срутила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама