Дариха глюкомери на учебните заведения в Добрич

19:24, 14 апр 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички медицински кабинети в учебните заведения в Добрич получиха безплатно глюкомери, които да ползват при работата си. Училищата и детските градини разполагат с 40 кабинета, а в детските ясли техния брой е 6. Глюкомерите са осигурени от фирми-вносителки, включили се в инициативата на общината „Бъди здрав“. В рамките на кампанията се проведе обучение за медицински специалисти, работещи в учебните заведения, на тема „Превенция, лечение и контрол на захарния диабет в детската възраст” с лектори д-р Мариана Москова и д-р Антоанета Иванова. По време на обучението присътсващите имаха възможност да видят различни видове глюкомери, инсулини и инсулинови писалки, да получат много информационни материали, да измерят кръвната си глюкоза. Община град Добрич благодари на фирмите "Марвена", "Фьоникс", "Оптиум/РСР" и "Ливеда" за инициативата и даренията. Признателността на Добрич е и за фирмите - представители на инсулини "Ново Нордиск", "Ели Лили" и "Санофи", които демонстрираха инжектиращите устройства и осигуриха обучителни материали.

Кампанията „Бъди здрав“ продължи в Регионална библиотека „Дора Габе“ с прожекция на превантивен филм със заглавието „Умирай лесно“.

Закриването на инициативата ще бъде на 15 април от 17.30 часа в Младежки център. Ще бъде представена изложба на детски рисунки под мотото „Аз избрах здравословен живот”. Ученици от гимназията по туризъм ще предложат здравословни хапки и рецепти за здравословни ястия. Предвидена е и музикална програма с участието на „Златно зрънце“ с ръководител Мария Димитрова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама