Началникът на РИО - Благоевград: Заповедта за преместване на Емине от Вълкосел е законосъобразна и целесъобразна (аудио)

19:57, 14 апр 16 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заповедта за преместване на 16-годишната Емине от Вълкосел в друго училище е законосъобразна и целесъобразна. Има правила и тези правила трябва да се спазват. Това заяви началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград Ивайло Златанов в Административен съд - Благоевград, където се водеше делото, заведеното от родителите на момичето заради забраната да носи забрадка в училище.

"Задължение на учениците е да идват на училище във вид такъв, какъвто е предвиден в Закона за народната просвета, в Правилника за изпълнението на този закон и в правилника на дейността на училището. Колегите са счели, че ученичките няма как да идват с дълбоки деколтета, къси поли. Няма как да идват и с шапки, очила, забрадки, бонета, бурки и т.н. Това е цитирано в правилника", обясни Златанов.

Той припомни, че преди време е имало подобен случай с четвъртокласничка от село Буково. Тогава ръководството на училището и експерти са провели разговор със семейството и са ги убедили, че действията на дъщеря им не са правилни. 

"Подкрепата към директора и учителите от нас е 100-процентова", заключи просветния шеф.

Чуйте цялото изявление на шефа на РИО - Благоевград в прикачения аудиофайл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама