Пловдив се представя на международно туристическо изложение във Велико Търново

20:34, 14 апр 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив Амелия Гешева присъства на официалното откриване на 13-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“, което се провежда във  Велико Търново  от 14 до 17 април.

Община Пловдив участва за 9-ти път в туристическата борса, която бе открита по традиция с водосвет за участниците. Заместник - кметът на града Амелия Гешева се включи в Годишната среща на кметовете на общини в Република България по проблемите на туризма,  с участието на министъра на туризма Николина Ангелкова.

В съпътстващата програма на Международното туристическо изложение са включени прояви на трите пловдивски издателства - „Жанет 45“, „Хермес“ и „Летера“. Издателство „Жанет 45” ще представи „Печатарят”на Силвия Томова, ИК „Хермес” представя творчески портрет на проф. дфн Анчо Калоянов и Недялко Славов.

За 4-ти път в рамките на туристическата борса ще се състои  националният конкурс  „READ & TRAVEL” („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”), в който град Пловдив е номиниран в три от общо петте категории на конкурса. „Международната среща по туризъм“ е номинирана за „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм“.Втората номинация е за Винената карта на региона „Пътят на виното“, издадена от Община Пловдив през 2015 г. в категорията „Най-интересно туристическо издание“. Третата номинация е за репортажа „ Пловдив – европейска столица на културата“ в конкурса „Най-добра Европейска дестинация“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама