„Лучия ди Ламермур” на Старозагорската опера гостува в Пловдив

20:58, 14 апр 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Белкантовият шедьовър на Доницети „Лучия ди Ламермур” ще зарадва почитателите на оперното изкуство в Пловдив на 21 април от 19.00 часа на сцената на Дома на културата  „Борис Христов”.

На 21 април в ролята на Лучия ди Ламермур пловдивската публика ще види за първи път брилянтното сопрано Веселина Василева, която се наложи през последните години като една несравнима изпълнителка на ролята на Виолета Валери от операта „Травиата” на Верди.

В спектакъла на операта „Лучия ди Ламермур” Веселина Василева ще си партнира с Иван Кабамитов - в ролята на нейния брат Енрике Аштън, Ивайло Йовчев ще поеме ролята на изстраданата и въображаема любов на Лучия – Едгардо, Пламен Кумпиков ще пресъздаде ролята на Раймондо, Борис Тасков ще се представи в ролята на Артуро, Нели Нечева – Алиса. Участват още Любомир Петков,  Биляна Чолакова, Александър Желев, оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора, прабългарска школа за оцеляване „Бага-тур”.

Спектакъла на операта „Лучия ди Ламермур” ще дирижира Ивайло Кринчев. Режисьор Огнян Драганов, сцeнография Димо Костадинов, художник на костюмите Салваторе Русо /Италия/. Диригент на хора Младен Станев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама