Силва Зурлева за карикатурите на Чавдар Николов: Не сме упражнили цензура

23:48, 14 апр 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Не съм съгласна, че сме упражнили цензура“. Това каза членът на борда на директорите на „Нова телевизия“ Силва Зурлева при приемането на статуетката „Златен скункс“ на „Господари на ефира“ заради случая със свалените карикатури на Чавдар Николов.

По нейните думи карикатурите на Чавдар Николов не са били свалени и е можело да се видят в сайта на „Нова телевизия“ вчера, когато се разви скандалът.

Тя обясни, че договорът на Николов е бил с тяхната платформа „Нет инфо“, която се управлява от „Нова телевизия“.  Поради ниската гледаемост на карикатурите в тази платформа, от медията са решили да предложат на карикатуриста негов собствен канал за видео във vbox7, като му предоставят целия архив от излъчните му произведения. По думите на Зурлева слабите разултати са били отчетени много преди да се излъчи карикатурата му, осмиваща премиера Бойко Борисов.

Тя категорично отхвърли обвиненията, че решенията в телевизията се визмат под някакъв натиск.

„Немислимо е при нас, абсолютно е невъзможно ние да участваме в какъвто и да било заговор или някаква конспиративна организация“, каза тя по повод изказването на Борисов, че „Нова телевизия“ е „участвала едва ли не в конспирация за сваляне на правителството“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама