Без протести тази вечер в Македония

18:16, 17 апр 16 / Свят 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданското движение "Протестирам" съобщи, че тази вечер няма да организира протести в страната и по-специално в македонската столица Скопие, съобщава БГНЕС.

На официалния си профил в Туитър от "Протестирам" написаха, че днес няма да има протести, а ще продължат утре в 18.00 часа. „Те ще бъдат по-многобройни, по-масови и с нови сили“, пише в съобщението.

В събота вечер Скопие за пети ден беше блокиран от протестиращи. Гражданското недоволство е заради решението на президента Георге Иванов от 12 април да спре всички разследвания срещу политици и лица от висшите кръгове на властта. Въпреки протестите президентът отказва да промени решението си.

В първия ден протестиращите успяха да влязат в президентския кабинет и почти да го разрушат. Полицията използва във всички дни срещу гражданите както водни оръдия, така и палки, и щитове.

Очакванията са на 5 юни да се проведат предсрочни парламентарни избори в Македония. Иванов коментира, че изборите трябва да положат нова глава в македонската история. Вече една година в страната има политическа криза и компроматни борби между опозиция и управляващи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама