ДПС си избира нов председател

08:15, 24 апр 16 / Политика 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Движението за права и свободи (ДПС) ще проведе своята IX Национална конференция, на която ще се избере председател, Централен съвет и Централна контролна комисия. В работата на Националната конференция ще вземат участие 900 делегати. Очаква се да присъстват над 600 гости от страната и чужбина. Събитието ще се състои от 11.00 часа в зала 3 на НДК.

 

До избора се стигна, след като в края на миналата година предишният лидер на партията Лютви Местан беше отстранен от поста. След това начело на ДПС застанаха трима съпредседатели - Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак. Според слухове се очаква Карадайъ да стане новият лидер на партията.

 

Участие в конференцията се очаква да вземе и почетния председател на движението Ахмед Догатн. Това ще е и първата му публична изява от три години насам. Очаква се също той да получи повече права - ще може да свиква заседания на Централното оперативно бюро и на Централния съвет на партията. 

 

На отминалите 27 областни отчетно-изборни конференции на ДПС е било взето решението да бъде избран оперативен лидер с нагласата, че Доган е и си остава единствен лидер, който олицетворява сплотеността и единството на ДПС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама