Драконовски мерки преди дербито в Пловдив

08:51, 24 апр 16 / Спорт 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Засилено полицейско присъствие в района на стадион "Локомотив" преди, по време и след футболната среща е предвидено в Пловдив. Полицията предприема мерките за охрана на обществения ред в Пловдив заради дербито между ПФК "Локомотив Пд" и ПФК "Ботев 1912", което ще започне днес от 17.30 ч., съобщиха от ОДМВР.

Вратите на всички входове на стадиона ще бъдат отворени в 15.30 ч. и ще се допускат само посетители с билети, закупени от касите на спортното съоръжение

От 10 ч. до 24 ч., съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол.

От 14 ч. до 15 ч. привържениците на "Ботев" ще преминат организирано от стадион "Христо Ботев" до сектора за гостуващата агитка на стадион "Локомотив". Шествието ще бъде съпроводено от полицейски служители по маршрут: бул. "Източен", бул. "Менделеев", бул. "Освобождение", ул. "Димитър Ризов". В тази връзка е възможно да бъде въведена временна реорганизация на движението по направлението в посочения времеви период, както и след приключване на мача и при необходимост.

При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

От Полицията припомнят, че съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия на стадиона ще бъде ограничен достъпът на посетители в нетрезво състояние или под въздействието на наркотични или упойващи вещества, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител.

Абсолютно забранено е внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл., или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2.5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама