Пловдивчани избират Дубровник и Виена за празниците вместо Гърция и Турция

09:02, 24 апр 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколкото почивни дни за Великден и Гергьовден изкушават пловдивчани да стягат куфарите и да поемат на по-близки или по-далечни пътешествия. Офертите са много и за всеки джоб. Проучване на Пловдив Topnovini.bg показва, че повечето от предложенията за прекарване на празниците в чужбина са по-изгодни от тези за родните курорти.

Предпочитани дестинации за почивки за великденските празници на пловдивчани са Испания, Италия, Виена и Дубровник, споделиха за Пловдив Topnovini.bg представители на туристически агенции в Града под тепетата.

Напоследък има отлив на интереса към Гърция и Турция заради нестабилната обстановка с бежанците, твърдят туроператори. Готвената блокада на гръцката граница от български превозвачи също дава основание на мнозина да променят плановете си за почивка в южната ни съседка. Проблем за семействата, които искат да посетят Турция и Гърция, се оказва и наредба в някои училища в Пловдивско за забрана децата да посещават двете държави, твърдят от агенция в Пловдив.

Традиционно предпочитани остават и SPA пакетите, като пловдивчани предпочитат по-близките дестинации - Хисаря, Велинград, Девин. Хотелите в курортите с лечебни води предлагат за Великден три- и четиридневни пакети, чиито цени варират между 500 и 1000 лева, в зависимост от вида помещение и хранене, както и от категорията. В пакетните цени са включени закуски, празнични вечери, ползване на SPA център, фитнес, детски аниматори и т.н. Почти навсякъде хотелите са пълни, като повечето резервации са направени още преди месец-два.

По Великден и Гергьовден пловдивчани няма да се възползват от пътувания до екзотични островни дестинации, тъй офертите са за минимум 7 дни, обясниха специалистите от туристическите агенции.

Независимо от разнообразните предложения за почивки в различни посоки и места, най-голям остава делът на хората, които ще пътуват до родните си места, за да са заедно с близките си за празниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама