Празнични концерти радват бургазлии в „Меден рудник“ и в центъра

09:02, 24 апр 16 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко празнични концерта ще се проведат днес в Бургас по случай Цветница и наближаващия Великден.

Единият започва в 11.00 часа до параклис "Св. Димитър" в най-големия жилищен комплекс на града "Меден рудник". Негов организатор е читалище "Паисий Хилендарски". Участници в него ще бъдат детска фолклорна формация "Звъника", детска школа по гайда към читалището, танцов ансамбъл "Зорница" със солист Стоян Ганчев и ръководител Николай Парушев, фолклорен танцов клуб "Пламък" и дамска певческа група "Орхидея" към пенсионерски клуб "Демокрация". За децата ще има изнесени работилнички за изработка на красиви хартиени сувенири, посветени на големия християнски празник Възкресение Христово.

В същия час на открита сцена "Охлюва" в Морската градина състави от пенсионерските клубове в Бургас ще поздравят своите съграждани, а пред Летния театър в 11.30 часа ще започне концерт на Бургаския духов оркестър.

От 11.30 часа на площад "Тройката" жителите и гостите на града ще могат да се насладят на фолклорния концерт "Пъстра Цветница" с участието на Жечка Сланинкова, ПФА "Никола Гинов", танцов състав "Младост" и фолклорна формация "Чинките" при НЧ "Св. св. Кирил и Методий 1985". Децата от арт школа към читалището ще участват в работилници за изработка на цветя, свещи, великденски яйца и венци. Ще има и базар с предварително изработени празнични украшения и сувенири на децата от ОДЗ "Надежда", ОУ "Елин Пелин", СОУ "Константин Петканов", и СОУ "Петко Росен".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама