Четирима ученици са номинирани за награда „Варна“

10:21, 24 апр 16 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Златни медалисти от олимпиадите по математика, испански и немски език са номиинирани за званието „Ученик на годината“ и годишната награда „Варна“, която традиционно се връчва в навечерието на 24 май. Кандидатите за приза са осмокласникът от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ Димитър Опърлаков, спечелил максимален брой точки от националната олимпиада по математика през май 2015 г. и сребърен медал от Иранската олимпиада по геометрия през септември миналата година. За наградата са номинирани и дванайсетокласниците от Четвърта и от Първа езикова гимназия Калоян Стефанов и Елена Александрова, лауреати от националните олимпиади по испански и по английски език.

В областта на професионалната подготовка за приза „Ученик на годината“ е номинирана осмокласничката от Спортното училище „Георги Бенковски“ Мадлен Сергеева, състезателка по художествена гимнастика, спечелила бронзов медал с ансамбъл 5 топки и седмо място в многобоя на Европейското първенство в Минск.

За наградата „Учител на годината“ номинациите са за Юлия Недева, ръководител на вокалния ансамбъл „Сребърни звънчета“, Керанка Колева от ОУ „П. Р. Славейков“, Виолета Витлянова – математичка от Първа езикова гимназия, Стоян Ненков от МГ „Д-р Петър Берон“ и Даниела Кондова – старши учител по френски език в ІV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“. В областта на професионалната подготовка е номиниран Живко Николов, дългогодишен учител по вдигане на тежести в Спортното училище „Г. Бенковски“, чиито 10 възпитаници са донесли 32 първи места от държавни първенства в двубой, изтласкване и хвърляне.

За колектив на годината в областта на предучилищното възпитане са предложени ЦДГ „Слънчева дъга“ и ЦДГ „Карамфилче“. В областта на основното училищно възпитание и обслужващите звена номинациите са за ОУ „Ангел Кънчев“ и Логопедичния център – Варна, в средното образование – за Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ и СОУ за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“, което в края на миналата година получи и почетния знак „Св. св. Кирил и Методий“ от президента Росен Плевнелиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама