Правят проект за общ устройствен план на община Карнобат за 210 хил. лв.

11:19, 24 апр 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проект за общ устройствен план (ОУП) на община Карнобат предстои да бъде изработен. Местната администрация вече е обявила поръчка. Нейната стойност е 210 000 лева без ДДС. Тя трябва да бъде завършена в срок до 18 месеца.

Обществената поръчка се провежда във връзка с кандидатстване на Община Карнобат пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за финансиране на ОУП. Договорът ще влезе в сила след осигуряване на финансирането.

От описанието става ясно, че първоначално ще се изготви предварителен проект, който съдържа проектна документация, съгласно действащата нормативна уредба, доклад, анализ на съществуващото положение, графичен материал, както и  екологичната оценка  и такава за съвместимост по чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие.

Окончателният проект пък трябва да съдържа текстовите и графични материали на предварителния, коригирани и допълнени, съобразно решенията на експертните съвети, проведените обществени обсъждания и становищата на заинтересуваните централни и териториални администрации, като графичните материали на ОУП се изработват в цифров вид върху цифрова картна основа, предоставена от възложителя.

Проектът за общ устройствен план на община Карнобат трябва да обхване територията на общината с нейните населени места и землищата им.

Кандидатите могат да подават своите заявления за участие до 18 май тази година. Те ще бъдат отворени на следващия ден в сградата на Община Карнобат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама