Столипиново иска оставката на шефа на "Чистота" (снимки и видео)

11:30, 24 апр 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ромите от квартал "Столипиново" поискаха оставката на директора на ОП "Чистота" Иван Стоянов, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg

Над сто души се събраха на Стария пазар на ул." Елба", за да протестират срещу липсата на сметопочистване в квартала. "Не може да има един контейнер за три блока и да няма боклуци на улицата. Квартала не се чисти и не се събират боклуците извън контейнерите", заяви организаторът на протеста, общинският съветник Айри Мурад.

Притеснение от болести, които ще се разпространят след затопляне на времето, се шири из квартала. "Контейнерите се събират веднъж седмично и за първи път в неделя", допълни Мурад.

След бурния вятър, който бушуваше из Пловдив преди няколко дни има съборено дърво в ромската махала, което застрашава да падне върху сграда и да я събори. "Подал съм сигнал, но никой не иска да дойде, въпреки направените обещания. Хората се страхуват да живеят в къщата."

Сметищата, които са образувани пред блоковете са в следствие на това, че няма достатъчно контейнери и от "Чистота" не си вършат работата, твърдяха протестиращите. Събралата се тълпа след едночасовото изпълнение на оркестър издигна пет плаката. На тях хората бяха изписали призиви като "За по чист квартал" и "Оставка на Иван Стоянов".

Общинският съветник Айри Мурад се извини за провеждането на протеста на Цветница. Той допълни, че ако знаел за големия празник е щял да организира митинга друг ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама