Юнал Лютфи: Доган даде силен урок на ДПС, но я постави и на изпитание

12:21, 24 апр 16 / Политика 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ахмед Доган даде на ДПС много силен урок по демокрация, но и постави на изпитание зрелостта ѝ на демократична и либерална сила.

Това обяви бившият депутат от ДПС Юнал Лютфи, който откри 9-ата Конференция на Движението. На събитието предстои партията да излъчи нов лидер.  

Според Лютфи ДПС се е утвърдила като политическа сила в страната с ясните си политически и геополитически приоритети.

„Ако сега някои пребоядисани политици на думи говорят, че са евроатлантици, то Доган заяви това още през 1991 г.“, отбеляза бившият депутат на ДПС. По думите му още тогава Движението е заявило, че пътят на България за членството на НАТО минава през Босфора.

Юнал Лютфи се спря и на отношенията между България и Турция, които традиционно са били добросъседски.

„ДПС винаги е считало, че Балканите, в това число и Турция, са неразделна част от Европа и ако тя желае да има траен мир на континента, държавите от Балканите трябва да имат място в Европейския съюз“, убеден е Лютфи. Той изрази убеждение, че каквото и правителство да има в България и Турция, тези отношения ще се запазят.

Според него настоящото правителството е безпомощно в борбата с организираната престъпност, корупцията, няма сигурност за гражданите, липсва върховенството на закона и расте недоверието към съдебната власт. Лютфи посочи, че държавата трудно би се справила с изостряне на бежанския проблем и обясни, че тези въпроси искат национално решение и национален консенсус, а само едно правителство не може да се справи с тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама