АБВ-Русе издига Георги Първанов за президент на България

12:29, 24 апр 16 / Политика 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отчетно- изборна конференция проведе Областната организация на ПП „АБВ” в една от залите на Гранд хотел "Рига" в Русе. Присъствали са 134 от общо избраните 177 делегати на проведените събрания на Общинските организации, съобщават от пресцентъра на ПП АБВ Русе.

В работата на конференцията са взели участие Румен Петков – зам.председател на ПП „АБВ” и Красимир Демирев –член на Националния контролен съвет.

С пълно единодушие делегатите на конференцията са преизбрали за председател на Областната организация Венцислав Великов, а зам.председатели на Областната организация по четири организационни направления конференцията е решила да бъдат, както следва: Явор Янчев – направление „Структури и членство”, доцент Красимир Манев – направление „Организационно –техническо обезпечаване”, Донка Димитрова – направление „Политически маркетинг,медии,правни въпроси и взаимодействие с женските и младежки организации” и Йовчо Смилов – направление „Коалиционна и кадрова политика”. 

Избрани са ръководните органи на партията -  Областен съвет, Контролен съвет и Граждански съвет. За председател на Гражданския съвет е избран Володя Кенарев.

Конференцията е приела решение по направено предложение от председателя на Общинския съвет на ПП”АБВ” в Русе Стелиян Стефанов на предстоящите президентски избори да бъде издигната кандидатурата за президент на Република България на Георги Първанов.

В изказването си Румен Петков е подчертал,че най- голямото предизвикателство пред партията е да съумее да запази духа на българина да участва в обществено политическия живот на страната,  че основният политически въпрос за 2016 г. са президентските избори.

Той е посочил, че АБВ не може да бъде съучастник в приемането на промени в изборното законодателство, с които се нарушават избирателните права на българските граждани и народните представители няма да подкрепят тези промени.

Акцентите в изказването му са били свързани с това, че на България са й нужни здрави консолидиращи сили, че националния интерес диктува да бъдат направени всички необходими действия за мирно решаване на политическите напрежения, че АБВ не е проблема в ляво,а решение на проблема в ляво. 

Накрая, след като  е посочил, че вече са проведени две дискусии с широко политическо участие във връзка с президентските избори,  предложи следваща дискусия  да бъде проведена в Русе, с участието на народни представители, експерти по националната сигурност и представители на академичната общност, което ще бъде сериозен тест за готовността на политическите партии да участват в тези избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама