Шуменецът Атанас Росенов спечели купа „Роко”

12:39, 24 апр 16 / Спорт 25 778 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
80 състезатели събра в Шумен 11-тото издание на традиционния турнир по тенис на маса за купа „Роко”, организиран от шуменския клуб „Роко” с председател Росен Рачев.

За радост на домакините купата остана в Шумен след като бе спечелена от Атанас Росенов, който триумфира в надпреварата и при професионалистите, и при любителите.

Първия ден на състезанието, проведено в зала „Младост”, бе за любители и ветерани.

Участниците бяха разпределени в четири възрастови групи.

В групата за състезатели от 30 до 40 години победител без загубен мач стана Атанас Росенов от Шумен. На финала той победи Борислав Балинов от Варна. Третите места заеха Петър Дучев и Иван Джурелов от Сливен.

При тенисистите от 40 до 50 години първи стана Васил Йотовски от Пловдив. След него се нареди Тихомир Мичев от Варна, а бронзовите отличия останаха за бургазлиите Станислав Валяров и Халид Хасан.

В групата на състезателите от 50 до 60 години най-добре игра Янко Димитров от Варна. Второто място зае Сашо Никитов от Варна, а на трето място останаха Росен Рачев от Шумен и Любомир Янакиев от Дупница.

В групата на участниците над 60 години първото място зае майсторът на спорта Божидар Генчев от Габрово. Втори остана Цветан Салийски от Враца, а трети се наредиха Борис Червенков от Балчик и Владо Ташев от Варна.

В турнира за любители на двойки първи станаха шуменците Росен Рачев и Атанас Росенов. Те взеха златото в групата на участниците до 50 години. На второ място тук се наредиха Станислав Валяров и Халид Хасан от Бургас. Бронзовите медали отидоха у варненско-бургаския тандем Тихомир Мичев, Борислав Балинов и в двойката Христо Костов от Търговище, Виолин Лазаров от Варна.

Във възрастовата група над 50 години турнирът на двойки бе спечелен от Божидар Генчев/Стефан Иванов от Габрово. Втори се наредиха Емил Христов/Сашо Никитов от Варна. Третите места заеха Росен Рачев/Любомир Янакиев и Янко Димитров/Красимир Джерков.

Паралелно с тази надпревара се проведе и утешителен турнир на загубилите. В него участваха 16 тенисисти, които играха по схема на дериктна елиминация. Победител в турнира на загубилите стана украинецът, който живее във Варна, Роман Коваев.

30 състезатели се включиха в турнира за професионалисти. Те започнаха надпреварата от 5 предварителни групи. В схемата на елиминацията влязоха първите трима от всяка група.

Отново със силна игра победител при професионалистите стана Атанас Росенов от Шумен. Втори се нареди Тихомир Мичев от Варна, а трети останаха Росен Рачев и Васил Йотовски.

Шуменски триумф имаше и в турнира на двойки при професионалистите. Първото място заеха Росен Рачев и Атанас Росенов. На финала те надиграха Тихомир Мичев и Станислав Валяров.

С бронзовите отличия от Шумен си тръгнаха Янко Димитров/Халид Хасан и Христо Костов/Роман Коваев.

 
Напишете коментар
Коментари: 4
1 Анонимен 23:33, 21 юли 20

Golqm groznik na Roko sina Atanas

2 Анонимен 23:35, 21 юли 20

Много грозен Наско на Росен сина От грозните си долни родители

3 Факти 23:37, 21 юли 20

С водництите очи ..големия нос Грозник бе Наско ..грозна му майка ..грозен му татко уродливци

4 Анонимен 22:10, 23 юли 20

Много грозен сина на Роко миризливеца..тоя го изхранват с парите на балдъзата на Роко..с измама долният му баща гнусния лихварин продаде на момичето апартамента ..Да могат долните грозници да си изхранваат грозното поколение..Боклуци..освен имущество Бог да им прибере грозния ген Уродливи боклуци

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама