Нов парк откриха в „Меден рудник“ (снимки)

13:19, 24 апр 16 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С чисто нов парк се сдобиха жителите на комплекс „Меден рудник“ на днешния празник Цветница. Той беше открит от кмета Димитър Николов по време на празничния концерт пред параклиса "Св. Димитър", чието цяло околно пространство е благоустроено със средства по Оперативна програма "Регионално развитие", съобщиха от Общината.

В началото на този проект стои една голяма подписка, подадена до кмета от жители на съседните блокове 126, 127 и 128. Тогава това пространство представляваше гола поляна с незаконни гаражи върху нея. Днес там е изграден цял нов парк с алеи и пейки, с нова растителност. Обособени за няколко зони за фитнес и детски игри на открито. В парка има ново осветление, оградена спортна площадка и атрактивни беседки. Специален акцент е зоната за каране на ролери, където е монтиран парапет, който да се ползва като помощно средство от начинаещите, за по-голяма безопасност.

За да поздравят жителите на к-с "Меден рудник", освен Димитър Николов на концерта пристигнаха председателят на местния парламент Костантин Луков и териториалният директор Магдалена Манолова. Комплименти за добрата организация на събитието получи читалище "Паисий Хилендарски". В него участваха детска фолклорна формация "Звъника", детска школа по гайда към НЧ "Паисий Хилендарски", танцов ансамбъл "Зорница" със солист Стоян Ганчев и ръководител Николай Парушев, фолклорен танцов клуб "Пламък" и дамска певческа група "Орхидея" към пенсионерски клуб "Демокрация". Деца от квартала се включиха в изработката на красиви хартиени сувенири, посветени на големия християнски празник Възкресение Христово, а демонстрация в ролер зоната направиха членове на Ролер клуб - Бургас.

Кметът Николов съобщи, че тази година предстои старт на подобни мащабни благоустройства в междублокови пространства на още няколко места в "Меден рудник"и "Възраждане".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама