Банско изпревари Париж в класация за най-добрите места за живеене

13:44, 24 апр 16 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Банско изпревари една от най-известните световни столици в класация за най-добрите места за живеене в света. Тя е на британския вестник "The Telegraph".

В нея най-големият български зимен курорт е класиран на трето място след испанската област Андалусия и френската Гаскония. Веднага след Банско в класацията е италианския град Парма, а Париж запълва челната петица.

Влиятелната английска медия твърди, че зимната столица на Балканите има доста предимства пред останалите населени места. Най-голямото от тях е чистият въздух, както и възможността за каране на ски и сноуборд и не на последно място - дава възможност за здравословен начин на живот. В статията се пише още, че в планинското градче могат да се правят преходи с коне и пеша в гората, може да се практикува планинско катерене и колоездене.

Британското издание не пропуска да упомене и за уникалните български вина и местната кухня. Авторите на материала подчертават, че Банско е притегателна точка за много англичани. Някои от тях вече имат апартаменти там, а други предпочитат на изкарат почивките си в курортния град.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама