Силно българско участие на "Маратон Пловдив"

14:13, 24 апр 16 / Спорт 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медали и много заслужени награди грабнаха българските участници в първия по рода си класически "Маратон Пловдив". Единствен чуждестранен представител, който грабна призово място, бе състезателят на Италия Ахмед Насев. Той спечели златото при мъжете като преодоля 42.5-километровото трасе за 2 ч. 28 мин. и 9 сек. Със сребърен и бронзов медал се окичиха българите Димчо Мицов, който финишира 5 минути по- късно от победителя и Андрей Гридин.

При жените на първо място се класира Добринка Шаламанова с време 3 ч.10 мин. и 21 сек. След нея се наредиха съответно Таня Димитрова с разлика от 12 мин. и Христина Брякова.

Финиш линията на полумаратона от 21 км. първи преминаха Елена Василева за 1 ч. 34 мин. и 38 сек., следвана от Снежина Стефанова и Елена Димитрова. Пръв от мъжете завърши Филип Бенсън, който се състезава за България. На второ и трето място се класираха Красимир Чотов и Евгени Василев.

Дъждовното време не успя да попречи на 800-те участници от различни страни да се включат в надпреварата. Някои от тях бягаха заедно с домашните си любимци. Припомняме, че трасето бе избрано така, че да показва знакови и красиви места за Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама