19 души дариха кръв в двора на църквата "Св. Николай"

14:43, 24 апр 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
19 души дариха кръв в двора на църквата "Св. Николай" във Велико Търново, където се проведе акцията "Запалете свещичка, дарете живот" на  Цветница. Кампанията продължи от 9 до 14 часа, а желаещите да дарят кръв бяха далеч повече. Тези които не успяха да се включат днес, получиха покана да сторят това в седмицата от Цветница до Великден, на място в отделението по трансфузионна хематология в областната болница.

Сред дарителите имаше млади хора, които за първи път станаха донори на кръв. В акцията се включиха и цели семейства, в които след родителите и децата спасяват живот. Пъстри подаръци за именниците и дарителите на кръв в днешния ден,  предостави арт ателието към Клуба на хората с увреждания във Велико Търново.

От 2009 г. до 2015 г. включително, на днешния празник дарители са били общо 32-ма мъже и 57 жени, т.е. общо 89 души. Интересен факт е, че обичайно мъжете, донори на кръв са повече от жените, когато се провеждат други подвижни бригади на отделението или стационарно в МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов". На Цветница обаче нежният пол доминира над силния.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама