Много емоции и футбол на финалите за Купата на ФК „Дунав“ /снимки/

15:14, 24 апр 16 / Спорт 25 699 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много емоции за участници, родители и зрители предложиха финалите на турнира за Купата на футболен клуб "Дунав" в Русе. В двудневната надпревара се включиха над 250 момичета и момчета от училищата, които се обучават по програмата "Драконче", обхванала над 1 400 деца в детските градини и училищата в града.

За феърплея на срещите отговаряха реферите от Областния съвет на БФС в Русе Мирела Иванова и Господин Кръстев.

Финалите днес започнаха на терена с изкуствена настилка на с.к. "Дунав". Лошото време и проливният дъжд обаче изместиха най-важната част в залата на комплекса в квартал "Здравец".

След равностойна игра и 0:0 през редовното време, възпитаниците на Николай Дойнов от СОУ "Васил Левски" победиха с дузпи връстниците си от ОУ "Отец Паисий" в срещата за трето място.

На финала се срещнаха отборите на ОУ "Васил Априлов" и ОУ "Тома Кърджиев". "Априловците", водени от Вихрен Узунов, поведоха с 3:0, като малкият Симеон се отличи с хеттрик. Съперникът, воден от Мартин Цирков, обаче демонстрира дух, върна 2 попадения и бе много близо до обрата, като удари греда и изпусна дузпа в края, но отстъпи с 2:3.

За всички участници имаше грамоти, а най-добрите получиха медали и купи, които им бяха връчени от депутата Пламен Нунев, заместник-кмета Иван Григоров и футболистите от представителния отбор на „драконите“, начело с капитана Диян Димов, вратаря Мартин Луков, опитния халф Ивайло Раденцов и бранителя Мартин Ковачев.

Председателят на УС на „Дунав“ д-р Симеон Симеонов пък бе в ролята на водещ на събитието, като не пропусна да поздрави всяко едно от децата, които се включиха в надпреварата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама