Побратименият на Русе румънски Гюргево отбеляза празника на града

15:18, 24 апр 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.- кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров е уважил вчера празника на побратимения на Русе град Гюргево, съобщават от пресцентъра на общината.

Румънският градоначалник Николае Барбу организира среща в Общината, в която участие взеха гости от администрацията в Гюргево, представители на държавните институции, неправителствени организации, почетни граждани.

Зам.-кметът Григоров отправи своите поздрави като заяви, че за него е удоволствие да е част от Деня на Гюргево и Деня на Св. Георги, който е и духовен покровител на града. Той пожела на всички жители много здраве, успех и упоритост.

„През последните години градът коренно се промени и вече е много по-красив и подреден. Дерзайте и продължавайте да утвърждавате и развивате вашия град, превръщайки го в град, пример за подражание”, каза още Иван Григоров.

По време на официалната среща с представителите на различните институции кметът на Община Гюргево и зам.-кметът на Община Русе си размениха протоколни подаръци.   

Празненствата за празника на румънския град стартираха на 22 април и ще продължат до 24 април. Днес жителите на град Гюргево и гостите на града ще могат да се насладят на оперна вечер и поп и рок музикално шоу, а вчера беше организирана фолклорна програма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама