Деца правят сладкиши благотворително в Стара Загора

16:14, 24 апр 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работилничка за деца, които ще изработят собственоръчно бисквити, кексове и други вкусотии започва да работи от днес в МОЛ „Галерия” в Стара Загора. Те ще бъдат изложени на благотворителен базар в търговския център.

Инициативата е част от благотворителната кампания „Мислиш си, че познаваш вкуса на България!?“. В нея ще вземат участие и най-малките граждани на Стара Загора – децата и учениците от детските градини и училищата – 30 учебно-образователни заведения, Центърът за наука, култура и изкуство, Международният младежки център.

Като част от тази кампания, Стара Загора ще бъде домакин на 12 май 2016 г. на Международния кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“, който има за цел благотворително да бъдат събрани 40 000 лв. за закупуване на специално оборудване за линейките на Спешна помощ.

Малките старозагорчета ще представят над 300 рисунки, сувенири и украшения, които ще бъдат изложени на благотворителния базар. Събраните средства ще бъдат дарени за Старозагорското здравеопазване.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама