Очаквано, Мустафа Карадайъ стана председател на ДПС

18:10, 24 апр 16 / Политика 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деветата Национална конференция на ДПС избра единонушно Мустафа Карадайъ за председател на партията, съобщиха от пресцентъра на партията. Не е имало гласове „против“ или „въздържал се“. „С нашата кауза в сърцата, с нашата обща сила и воля, с общи усилия можем всичко. Има ли воля, има и път”, заявил след избора си развълнуван Карадайъ. Председателят благодарил на почетния председател д-р Ахмед Доган и конференцията за доверието.

Конференцията избра новия Централен съвет, Централна контролна комисия и прие промени в Устава на партията. С една от промените се дават повече права на почетният лидер на ДПС Ахмед Доган. Той ще може да свиква заседания на Централното оперативно бюро и на Централния съвет на партията. Почетният председател ще „продължи да олицетворява и изразява непреходните ценности и стратегическите цели на партията“. Уставът залага и председателски съвет под ръководството на оперативния председател заедно със зам.-председателите на ДПС и областните координатори. Органът функционираше и сега, но не беше закрепен в партийния устав.

Изборът на нов председател на ДПС се наложи след като постът бе овакантен с изключването на Лютви Местан. От тогава партията се управляваше от триумвират в който бяха Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак.

46-годишният Мустафа Карадайъ е завършил УНСС. Той е свързан с ДПС още от създаването на партията в началото на 90-те години - първо като активист в Академичното дружество към ДПС, а впоследствие два мандата беше лидер на младежката организация на партията МДПС. Той е втори мандат депутат и беше организационен секретар на Централното оперативно бюро.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама