Удостояват контраадмирал Вергил Кицак с Почетното звание „DHC на РУ“

07:28, 25 апр 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На Тържествено заседание на Академичния съвет ректорът на Военноморската академия „Мирча чел Батран” в Констанца, Румъния, контраадмирал Веджгил Кицак, ще бъде удостоен с Почетното звание „DOCTOR HONORIS CAUSA на Русенския университет „Ангел Кънчев”. Събитието е утре, 26 април., съобщават от РУ. 

Контраадмирал проф. д-р Вергил Кицак е ректор на Военноморската академия „Мирча чел Батран” в Констанца, Румъния. Роден е на 10.09.1962 г. в провинция Истрия, Констанца, Румъния. Учи във факултета по Корабостроене в Държавен университет в Галац, Югоизточна Румъния.

През 1999 г. защитава докторантурата си по „Режим на работа на мултикорпусни кораби в бурни води” и получава докторска степен по инженерство. В периода 2000 – 2004 г. е декан на факултета по „Търговско мореплаване”; от март 2004 до юли 2010 г. е заместник- началник на Военноморската академия „Мирча чел Батран”, а  от 2010 ръководи академията.

Научната дейност на контраадмирал Кицак включва дълъг списък от специализирани книги, издания на научни трудове, доклади и статии, публикувани в национални и международни професионални издания.

Неговата научно- изследователска дейност включва участия в поредица от образователни и научни проекти като ръководител или участник, както и на шест патентовани иновации.

Военноморската академия „Мирча чел Батран” в Констанца и Русенският университет имат договор за двустранно сътрудничество, подписан през 2010 година.

Двете висши училища си взаимодействат успешно, като между тях се провежда обмен на преподаватели и студенти, реализират се общи проекти, участват в научни конференции и др. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама