Санданчанка спечели конкурс за млади флористи, дарява наградата за благотворителност

07:31, 25 апр 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Санданчанката Вили Тегова е големият победител в конкурса за млади флористи, който се проведе във Варна вчера. Темата на състезанието тази година беше "Пъстър Великден". Участниците в него трябваше да направят пъстър цветен венец от два вида хризантеми - сантини и жълта хризантема, карамфили, астромерия, декоративен грах, оранжев грах и фрезия. След това трябваше да ги съчетаят с естествени материали от пролетта.

Веднага след награждаването Тегова заяви, че ще дари паричната награда от 500 лева за благотворителност. Сумата ще бъде разделена на две - половината ще бъде дадена на приюта за бездомни кучета в Сандански, а останалите пари ще са за студента по японистика Мартин Иванов. Той е втори курс и е пълен отличник.

„Аз всъщност съм Величка и за мен темата Великден означава много.  Посветила съм се на природата – от 20 години съм планинар, качвам планински върхове като Матерхорн", обясни веднага след награждаването победителката и допълни, че най-възвишената красота за нея е тази на природата. Затова в своя венец се е опитала да пресъздаде отрязък от природата.

"Всяко цвете, всяка тревичка за мен е отражение на празника, с аранжировките пресътворявам картините, които са запечатани в главата ми от моите срещи с натурата", разказа още Вили.

Младата санданчанка работи като медицинска сестра в Швейцария, но се занимава любителски с флористика. Участва за първи път в подобен конкурс, но направи забележителен дебют.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама