Шестима от МКБТХ-Сливен участват в Академията за доброволци

08:24, 25 апр 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), Сливен, ученици от Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев”, Гимназия с преподаване на западни езици „Захари Стоянов” и Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”, ще вземат участие в Академията за доброволци в  Благоевград.

В периода от днес до 28 април в  Благоевград ще се проведе Академия за доброволци 2016 г., в която ще вземат участие ученици  –  доброволци към деветте Местни комисии за борба с трафика на хора в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Русе и Сливен.

Академията за доброволци 2016 г. се организира от Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) към Министерския съвет, фондация „Ханс Зайдел“, Община Благоевград и Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Благоевград.

Доброволческият лагер всяка година събира доброволци от цялата страна, които активно участват в дейностите по превенция на трафика на хора, част от националните и регионални информационни кампании в градовете, в които има изградени местни структури за борба с трафика на хора. В академията ще се включат над 50 младежи, сред които и ученици, които за пръв път ще преминат подобен тип обучение и които в бъдеще ще станат част от доброволческата мрежа в страната. По време на академията младежите, ще получат познания за начините за предпазване от рискови ситуации, умения за прилагане на превантивни програми по теми, свързани с трафика на хора, ще доразвият своите презентационни умения, ще научат повече за елементите и структурата на обучителния процес по метода „връстници обучават връстници“.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама