Кандидатите на Републиканската партия Круз и Кейсик се обединяват срещу Доналд Тръмп

11:50, 25 апр 16 / Свят 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатите на Републиканската партия Тед Круз и Джон Кейсик са се споразумели да не си пречат в някои от предстоящите първични избори, за да спрат номинирането на милиардера Доналд Тръмп за следващ президент на САЩ, съобщават световните агенции.

Двамата кандидати казаха, че ще поделят усилията си в следващите предварителни избори, като Круз ще се фокусира върху Индиана, а Кейсик – в Орегон и Ню Мексико. Стратегията им е блокиране на Тръмп да събере необходимите 1 237 делегати за спечелване на номинацията на Републиканската партия за президент.

Доналд Тръмп разкритикува споразумението между Круз и Кейсик, определяйки действията им като "отчаяност".

Тръмп е спечелил до момента 884 делегати, Круз -543, а Кейсик – 148.

До момента Тръмп е спечелил най-много първични избори, но има дълъг път, преди да си осигури необходимите 1237 делегати, за да получи номинацията на партията. Круз и Кейсик вярват, че решението им да си отстъпят един на друг щати, където съперникът има по-големи шансове, ще попречи на ексцентричния милиардер да спечели подкрепата на още делегати.

По повод договорката между Круз и Кейсик написа в профила си в Туитър: "Леле, току-що научих, че Лъжливия Тед (така той нарича основния си опонент Тед Круз) и Кейсик заговорничат, за да ми попречат да получа номинацията на републиканците. ОТЧАЯНИЕ!" 

Утре (26 април) ще се проведат първични избори в щатите Кънектикът, Делауер, Мериленд, Пенсилвания и Роуд Айланд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама