Борисов събира партиите заради Изборния кодекс

12:01, 25 апр 16 / Политика 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов ще проведе среща в Народното събрание с партиите, подкрепящи правителството.

Разговорът ще се проведе утре в 9.00 часа - преди началото на извънредното заседание, на което парламентът ще продължи да гласува промените в Изборния кодекс.

Още в петък най-малката формация - АБВ, заплаши, че ако промените, приети досега, останат в този си вид, ще оттеглят подкрепата си от кабинета. От партия “Движение България на гражданите” също размахаха пръст заради някои от промените.

Вчера лидерът на СДС Божидар Лукарски също заяви, че партията му не подкрепя основните промени, но даде да се разбере, че каквото и да става, той няма да се откаже от поста си.

Именно във вторник Реформаторският блок трябваше да се събере на Изпълнителен съвет, за да вземе решение как да реагира на промените.

В края на миналата седмица започнаха и протести срещу поправките. Гражданите недоволстват заради разделянето на референдумите и изборите, задължителния вот и заради решението сънародниците ни в чужбина да гласуват само и единствено в посолствата и консулствата. Хората протестират и срещу странното решение гласовете “против всички” да “наливат гласове в мелницата” на големите партии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама