Ивета Костова спечели статуетката „Цветен камертон” в Сливен

12:44, 25 апр 16 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ивета Костова (18 г.) от Ямбол спечели Голямата награда за 2016 година на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон - 2016”. Фестивалът се състоя на Лазаровден и Цветница в Сливен, под патронажа на кмета Стефан Радев.

Статуетката „Цветен камертон” й връчи композиторът Валентин Пензов, а парична награда от 200 лева заместник-кметът на община Сливен Пепа Чиликова. Чиликова връчи и наградата на община Сливен на 16-годишната Траяна Петкова от Сливен, заела второ място в третата възрастова група.

Всички изпълнители и техните ръководители получиха грамоти, а призьорите -  награди осигурени с финансовата помощ на община Сливен, Общинския съвет-Сливен и фирма „Миролио“.

В тазгодишното 13-то издание участваха близо 100 изпълнители от цялата страна, разпределени в четири възрастови групи - от 5 до 8 години, от 9 до 12 години, от 13 до 15 години и от 16 до 20 години. Те се изявяваха на две сцени на Военния клуб в града. От Сливен се включиха близо 30 млади певци и певици.

За всяка възрастова група бяха присъдени малък приз, отличени с I, II и III място, индивидуални и поощрителни награди на професионалното и от детското жури, съставено от хористи в детския хор „Дружна песен”.

Председател на професионалното жури бе известният български естраден изпълнител Панайот Панайотов. Младите певци бяха оценявани и от композиторите Хайгашот Агасян, Валентин Пензов, Светослав Лобошки, от музикалния педагог Росица Кунева и диригента Димитър Караминков.

В церемонията по награждаването се включиха със свои изпълнения балетна формация при Детския комплекс. Фестивалът завърши с концерт на Панайот Панайотов.

Организатори на събитието са община Сливен, общинският Детски комплекс, Клубът за поп и рок изпълнители "Ритъм", Военният клуб в Сливен, Младежкият дом в града и сдружение "Цветен камертон".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама