Отличия на национални и международни олимпиади по английски език за ученици от Добрич

12:48, 25 апр 16 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С поредица от впечатляващи постижения по английски език се окичиха учениците от СОУ „Димитър Талев”.  Джансу Исмаил Джемайдин от IV “а” клас и Боряна Ивелинова Иванова от IV “в” клас извоюваха първо място на Националното състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Те се състезаваха с 66 деца на своята възраст от общообразователни и частни училища и езикови школи. Четвъртокласничките и учителят, чиято заслуга са тези резултати - Даринка Андонова, бяха наградени на Кеймбридж деня – десетата юбилейна национална конференция за преподаватели по английски език, който се проведе на 23 април 2016 г. Конференцията събра над 1000 участника, а специален гост на събитието беше зам.-министъра на образованието Деян Стаматов.

Николай Пламенов Тинев, ученик от VIII „а“ клас с интензивно изучаване на английски език, зае шесто място на Националния кръг на олимпиадата по английски език, която бе проведена в град Габрово през март тази година. Гимназистът, подготвен от г-жа Татяна Василева, извоюва призово място сред участниците от Добрич.

Йоанна Иванова Василева, ученичка в XI “a” клас, e първият представител на СОУ „Димитър Талев”, който участва в международния кръг на състезанието HIPPO. На първият етап единадесетокласничката се класира на второ място сред връстниците си от България и си спечени правото да участва в интернационалната надпревара. Йоанна показа отлични умения и знания и на втория кръг се нареди на пета позиция сред българските ученици, а в генералното международно класиране е на десето място.

За пореден път с представянето си на национални и международни състезания учениците от  СОУ „Димитър Талев“ затвърдиха високото качество на чуждоезикова подготовка в училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама