Радан Кънев даде показания за подкупите в ДАИ

12:50, 25 апр 16 / Политика 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Днес бях на разпит в Спец. следствие за аферите в ДАИ. Помогнах с каквото знам, оценявам, че този път нямаше медийна истерия - тя само пречи“. Това написа в профилите си в социалните мрежи лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев. Кънев остана в Националното следствие около половин час, след това си тръгна, като избегна очакващите го журналисти.

След като преди две седмици, Кънев заяви, че в бившата ДАИ имало две корупционни схеми, контролирани от ГЕРБ и от ДПС, днес той е дал на разследващите конкретни примери за това как са действали те.

Лидерът на ДСБ е обяснил, че за случаите е получил информация от симпатизанти, с които се е срещал при обиколките си в страната. Според тези данни - в Благоевград, Хасково и Видин са издавани разрешителни за превоз на хора и товари само на партийни членове на ГЕРБ и ДПС, обясниха от спецпрокуратурата. Тепърва ще се проверява достоверността на сигналите.

Кънев беше призован на разпит още миналия понеделник, но не са яви, защото беше на среща с избиратели във Варна. В профила си във Фейсбук тогава той написа,че заради неявяването му, е бил глобен с 300 лева, но след явяването му днес, санкцията е отменена.

В Националното следствие, където са офисите на част от спецпрокуратурата, преди три седмици показания даде и транспортният министър Ивайло Московски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама