БСП-Бургас: С 20 % да паднат цените на билетите в градския транспорт

14:53, 25 апр 16 / Политика 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поне с 20 % да паднат цените на билетите в градския транспорт в Бургас. Това предложение се заканват да отправят утре на предстоящата сесия от БСП, споделиха днес на брифинг общинските съветници Николай Тишев и Евгений Мосинов. Според социалистите новата тарифна система не е никак удачна за бургазлии. Същото се отнася и за транспортната схема.

„Това, което ние мислим, че може да се промени, но се съмняваме, че ще го направят утре на сесията, е т. нар. нова тарифна политика. При положение, че през последната година цените на горивата паднаха, това намаление на електронния билет с 5 стотинки и увеличението на хартиения, е абсолютно неоправдано“, каза Николай Тишев.

Той посочи, че не може да се вземе никакво решение на сесията относно транспортната схема на града, но все още може да се реагира за цената на билетите и тя да бъде променена.

Тишев коментира и това, че бус лентите и светофарите ще създадат проблеми на бургазлии.

„Честно казано не знам какви експерти са ги планирали и са ги залагали в проекта, но така или иначе на няколко места в града те са предпоставка не само за задръствания, но и за катастрофи“, каза още той. По неговите думи, така се стеснява движението на останалите автомобили, които участват в трафика, а бус лентите са изградени на принципа на велоалеите.

„Относно вендинг машините – ще има само 7 такива в града, в целия „Меден рудник“ ще има само един автомат. Това го оставям просто без коментар“, добави Тишев и премина към следващата точка - продажбата на билети, която ще започне да се осъществява от шофьорите на автобусите. Той определи, че положението в един момент ще стане доста сложно, особено през летния сезон, когато започнат да идват туристи.

„Ако има няколко човека, които се качват в автобуса и се налага шофьорът да им връща ресто, това ще отнеме около 3-4 минути. През това време следващият автобус от бързата линия ще дойде. В един момент ще се окаже, че бързата линия ще се превърне в бавна, защото това не е отрегулирано“, допълни Тишев.

Евгений Мосинов коментира пък, че всички сме поставени пред свършените факти.

„Тарифната политика е това нещо, което най-много касае обикновения човек, колко той ще плаща на монополиста превозвач“, каза Мосинов.

По неговите думи, няма обосновка защо хартиеният билет ще струва 2 лева през нощта. Той посочи, че цената трябва да бъде съразмерна на разхода, а вечерта той дори е по-малък, защото автобусът се движи по-бързо и не влиза в задръствания.

От БСП-Бургас поставиха въпроса и за гратисчиите и затова по какъв начин те ще бъдат контролирани, при положение, че след време няма има вече стюарди, както и постоянни контрольори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама