Пускат под парична гаранция тъст, застрелял зет си в Кабакум

15:23, 25 апр 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд измени мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ от 20 000 лв. спрямо 57-годишния бизнесмен Румен Иванов. Той е задържан на 23 август миналата година, след като застрелял със законно притежаван пистолет зет си Николай в кооперация в местността Кабакум край Варна. Иванов бе привлечен като обвиняем на следващия ден за „умишлено убийство, застрашаващо живота на мнозина“.

В съдебно заседание представител на Окръжната прокуратура във Варна е представил постановление, с което от днешна дата променя квалификацията на деянието в по-лека – обвинението вече е в убийство – чл. 115 от Наказателния кодекс. При такова обвинение, съгласно Наказателнопроцесуалния кодекс, максимално допустимият срок за задържане е 8 месеца, след което обвиняемият следва да бъде освободен незабавно.

След като отчете, че срокът е изтекъл на 23 април (събота), съдът е изменил мярката за неотклонение на Иванов, съобщиха от пресслужбата му. Гаранцията в размер на 20 000 лв. трябва да се внесе в 7-дневен срок, а определението на съда може да бъде протестирано в 3-дневен срок от днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама