Дават под наем част от Колодрума в Шумен, прекратяват договора при появата на голям инвеститор

17:05, 25 апр 16 25 608 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Част от Колодрума в Шумен да бъде обявен за отдаване, но договорът с наемателя да бъде прекратен ако се появи голям инвеститор и изрази намерение да развива спорта в града, договорът със сегашния наемател да бъде прекратен.

Това гласуваха членовете на Икономическа комисия към Общинския съвет.

Председателят на Комисията Иван Ламбов попита какво точно е инвестиционното намерение и какъв ще е наемът. Отговор на въпроса му не успя да даде никой.

От администрацията заявиха, че е имало запитване за терена, но не знаят повече.

В докладна записка до Общинския съвет се предлага се предлага отдаване на 600 кв.м. от вътрешната част на Колодрум “Панайот Волов”.

“Как да гласуваме след като не знаем какво ще става на това място”, попита Иван Ламбов.

Заради липсата на конкретно инвестиционно намерение членовете на Икономическа комисия поискаха допълнителна клауза в договора за наем.

Решението дойде след въпрос на общинския съветник Васил Христов. Поради близостта на Колодрума до Градския стадион, Христов попита какво би станало с договора на сегашния наемател ако се появи инвеститор, който иска да вложи пари за развитието на футбола в града и включи Колодрума като част от спортната инфраструктура.

Според Христов трябва да се промени визията за отдаване под наем на част от общинските обекти. Христов бе подкрепен в това си изказване от Иван Ламбов и Валентин Велев.

Венцислав Венков предложи към договора за наем да се впише клауза, според която ако се появи инвеститор, който иска да вложи не по-малко от 3 млн. лв. за развитие на професионален или масов спорт, сегашният договор за наем да бъде прекратен.

След тези дебати членовете на Икономическа комисия решиха да гласуват “за” отдаването под наем на част от Колодрума за срок от 5 години, с допълнителната клауза в договора.

Икономическа комисия гласува и за отдаване под наем за здравни дейности на 210 кв.м. от сградата на бившите ХАЛИ в Шумен.

Част от помещенията от сградата са поискани от Медицински център „Първа частна АГ клиника“ ООД.

Месечният наем, който е определен за исканите помещения е в размер на 480,17 лева без ДДС. Наемът е с 50% по-нисък от определения по реда на Наредбата за  базисни наемни цени при отдаване под наем на общинско имущество на Общински съвет – Шумен.

Това повдигна въпроси в общинските съветници според които това е смешен наем.

Иван Ламбов и Валентин Велев бяха на мнение, че сградата трябва да се отдава при реалния наем, който е 960 лв. без ДДС на месец.

На това администрацията отговори, че сградата е обявявана на търг няколко пъти и никой не е проявил интерес към нея.

Венцислав Венков заяви, че може да се водят разговори за по-голям наем ако има много хора, които искат сградата, но при това положение по-добрият вариант е тя да се даде на по-нисък наем, за да се използва.

Мнението ме бе подкрепено и от Димитър Александров, който смята, че в случая е по-добре да се направи компромис с цената, но сградата да стане обитаема. Александров допълни, че по този начин и районът около бившите ХАЛИ ще се оживи.

По време на заседанието на комисията стана ясно, че сградата се нуждае от ремонт, както на помещенията, така и на покрива. Това неизбежно ще накара наемателят да вложи средства за ремонта. Общинските съветници решиха да към договора за наем да се включи списък с ремнотни дейности, които да са на стойност не по-малко от 50 хил. лв.

В докладната записка за наемане на част от ХАЛИ-те от страна на Медицински център „Първа частна АГ клиника“ ООД е посочено, че ще бъдат инвестирани в ремонтни дейности, обзавеждане и медицинско оборудване между 40-50 хил. лева.

В заявлението, управителят описва, че лечебното заведение ще работи със Здравната каса и услугите му ще са достъпни за всички здравноосигурени граждани, че ще бъдат разкрити между 15-17 работни места за медицински специалисти и помощен персонал.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама