Радан Кънев: Борисов си отива след следващите парламентарни избори

18:10, 25 апр 16 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бойко Борисов си тръгва след следващите парламентарни избори. Пеевски очевидно си тръгва, а Доган не си тръгва. Това каза в Стара Загора лидерът на ДСБ Радан Кънев.

От лятото на 2013 г. въпросът е кой управлява България, голямото политическо разделение минава през това кой управлява и дали го прави по легитимен начин, а не дали този, който управлява, е ляв или десен.

В България управлява старата номенклатурна гвардия, която държи медии, съдебната система и енергетиката, каза още Радан Кънев. Въпросът е ще се промени ли реално моделът на управление на държавата, смята той.

Според Кънев обяснението за бедността в България е просто - нефункциониращата съдебна система. “Без работещо правосъдие няма как държавата да не е бедна”, каза той. В тези условия всъщност българският бизнес се справя много добре, той е герой, че успя да расте, въпреки средата, смята лидерът на ДСБ.

По думите му, начинът обществото да забогатее е чрез много труд, здрави закони и здраво семейство.

"ДСБ не е част от управляващото мнозинство и няма да присъства на срещата на премиера Бойко Борисов с политическите сили, които подкрепят управляващите, насрочена за утре в парламента", каза още Кънев.

"Възможността на премиера като лидер на най-голямата парламентарно представена партия да повлияе на този процес е изчерпана. Той вече се е провалил в опита си да убеди депутатите от ГЕРБ да не вършат безумия. Загуби поредната си битка с Цветан Цветанов", заяви лидерът на ДСБ.

Той определи досега приетите текстове като “тежък удар срещу българската демокрация”. Според ДСБ с новите решение се увеличава пропастта между политиците и хората, нарушават се изборните права на българите зад границата, изключително негативно партията му оценявала и разделянета на референдумите от другите избори.

По думите му, вече гласуваните поправки не могат да бъдат променени, освен с нов проект за закон. Той изрази надежда президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на Изборния кодекс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама