Инцидентът в завод „Арсенал“ е много тежка човешка грешка, обяви директорът му

18:39, 25 апр 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Причината за инцидента във военния завод „Арсенал“ в Казанлък, при който загинаха двама души, е резултат от много тежка грешка. Това каза в ефира на БНР директорът на завода инж. Николай Ибушев. Той допълни, че откакто барутният завод съществува не е имало произшествия.

Тази сутрин, малко пред 11:00 часа взрив избухна в един от цеховете на завода, в следствие на който загинаха двама души - инженер - бивш заместник-директор на завода, и монтьор с натрупан стаж. Останалите работници успяха да се евакуират. След взрива възникна и пожар, който беше потушен.

„Не е имало в историята на „Арсенал“ подобно нещо в този цех. За да стане в присъствието на заместник-директора, завършил специалност „Барутно производство“ в СССР, един от много малкото в България знаещи и можещи, значи явно са направили някаква много тежка грешка“, обясни инж. Ибушев.

Веднага след инцидента Окръжната прокуратура в Стара Загора започна разследване по случая, разпоредено от главния прокурор Сотир Цацаров. Първоначалната версия на разследващите е, че взривът е в следствие на възникнала производствена авария.

Следствените действия на мястото продължават – изземва се техническа документация, предстоят разпити на свидетели и назначаване на техническа експертиза, която да установи причините за инцидента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама