Правнукът на Райна Княгиня: Родовата памет е изключително важна

18:47, 25 апр 16 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правнукът на Райна Княгиня - Здравчо Зравчев бе специален гост в Асеновград по повод честванията на 140 години от Априлското въстание и 160 години от рождението на Райна Княгиня.

"Родовата памет е от изключително голямо значение за всеки един човек", сподели Здравчев, като призова присъстващите на срещата с него ученици да потърсят информация за своят род и минало, защото всеки един от нас е свързан с историята.

Пред своята аудитория в Градска библиотека "Паисий Хилендарски" той представи историята на своя род и родословното дърво на предците си, в което е събрана информация за рода му от 300 години назад.

"Априлското въстание е апогеят на желанието на българина да бъде свободен. Днешната дата е отправната точка от която в действителност се ражда нашата свобода и ако в действителност въстанието е потопено в кръв, и не успява да постигне своята цел по военен път, то успява да я постигне политически. След него България наистина успява да извоюва свободата си, така че днешната дата е в основната на реализацията на втория национален идеал - Свободна и независима България", изтъкна още правнукът на Райна Княгиня.

Здравчо Здравчев презентира интересни и непознати за повечето българи факти от историята, които предизвикаха силен интерес сред младите слушатели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама